Kimi, nemaš vremena!


Autor: Pervan, Jelena
Godina izdanja: 2022.
Nakladnik: Mozaik knjiga
Ilustrator: Bartolić, Štef

Buba je djevojčica koja ide na jakoooo puno aktivnosti: na španjolski, engleski, kineski, plivanje, rolanje, ples, crtanje, glumu, planinarenje… Kimi je njezin jakoooo lijen pas. Buba je uvijek u žurbi i nema vremena ni za mali predah a kamoli da se bavi s Kimijem. Kimiju pak jako nedostaje Buba čak toliko da je spreman pristati na pogodbu s mačkom Horacijem da mu da svoje slobodno vrijeme  u zamjenu za život ispunjen aktivnostima od jutra do mraka što će ga, po Horacijevu mišljenju, učiniti zanimljivijim Bubi.

Kratki roman o problemu slobodnog vremena djece koja su prezauzeta i nemaju vremena biti djeca i roditeljima koji više i ne mogu pratiti na koju aktivnost voze djecu.

“Nedostajao joj je djed. Mama i tata. Njezina kuća, plišani žabac, igra s Kimijem, njezini prijatelji, užina u školi koju je uvijek preskakala kako bi nešto dovršila ili nekamo stigla. Bilo joj je dosta svega, ali sada više nije mogla nazad.”

Djedov odgovor na pitanje: Što si trenirao?:  “Ništa! Igrao sam se. Puno sam se igrao i sam i s drugima. Igrao sam nogomet kad sam želio. Crtao kad mi se crtalo, plesao kad mi se plesalo. Nikada nisam gledao na sat. Nisam ga ni imao. Bilo mi je lakše nego tebi, Buba. Nisam imao toliko izbora.”

Povezane recenzije

Pjegava vrpca

Pjegava vrpcaAutor: Doyle, Arthur Conan

Godina izdanja: 2022.

Nakladnik: Petrine knjige

Ilustrator: Bellucci, Arianna

Oznaka primjerenosti: zeleno

Poštanski Marko

Poštanski MarkoAutor: Kopjar, Mladen

Godina izdanja: 2014.

Nakladnik: Mozaik knjiga

Ilustrator: Barun, NikoOznaka primjerenosti: zeleno